Mitä sinulle kuuluu? -kortit käyttöön töissä ja kotona

 

Mitä sinulle kuuluu? -kortit on MIELI Suomen mielenterveys ry:n aiemmin tuottama työväline vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen. Mitä sinulle kuuluu? -hanke on kehittänyt kortteja edelleen lisäämällä jatka lausetta -korttien määrää, liittämällä kuvia korttien kääntöpuolelle ja tuomalla uutta visuaalista ilmettä.

Jatka lausetta -korttien ja kuvakorttien avulla voidaan helpottaa tutustumista, vahvistaa ryhmäytymistä ja syventää keskustelua. Kortit ovat oivallinen väline myös tunnetyöskentelyyn. Niiden avulla voi sanoittaa tunteita ja ajatuksia sekä kertoa itsestä, omasta elämästä ja unelmista – joko leikkisästi tai syvällisemmin pohdiskellen.

Kortit soveltuvat esimerkiksi nuoriso- ja perhetyöhön, mielenterveystyöhön sekä erilaisiin työllisyys-, kuntoutus- ja valmennuspalveluihin. Kortteja voi käyttää myös työyhteisössä, harrastusryhmässä tai vaikka perheenjäsenten kesken. Kortit on tehty säänkestävästä, repeytymättömästä materiaalista, jolloin ne kestävät hyvin kovassakin käytössä.

Saat kortit käyttöösi näin: Hankkeen väki jakaa korttipakkoja Siikajoen alueen ammattilaisille, asiakkaille ja kaikille kiinnostuneille niin kauan kuin niitä riittää.

Kysy lisää: Anne Miettinen anne.miettinen@diak.fi tai puh. 050 408 1103.

Voit myös itse ladata ja tulostaa tai teettää itsellesi kortit tästä linkistä: Mitä sinulle kuuluu -kortit MSK-hanke

MSK-kortit kuva 17.11.2020

Kesytetään stressi yhdessä  –  Ressi veks! -voimavaravalmennus käyttöön

Mitä sinulle kuuluu? -hankkeessa on kehitetty toimintamalli stressinhallinnan, hyvinvoinnin ja työkyvyn tukemiseen. Ressi veks! -voimavaravalmennus pilotoitiin keväällä 2019 Siikajoen kunnassa nuorten aikuisten työvalmennuksen ja etsivän nuorisotyön asiakkaille. Sittemmin toimintamallia on hyödynnetty Siikajoella muun muassa etsivässä nuorisotyössä, nuorten työvalmennuksessa sekä nuorisotyön, perusopetuksen ja lukio-opetuksen välisessä yhteistyössä.

Ressi veks! -valmennusmallia voidaan soveltaen käyttää millä tahansa paikkakunnalla esimerkiksi kuntouttavassa työtoiminnassa, mielenterveystyössä, seurakunnan nuoriso- ja diakoniatyössä sekä erilaisissa kolmannen sektorin palveluissa. Voimavaravalmennus voidaan toteuttaa myös oppilaitoksissa tai opiskelijaterveydenhuollossa opiskelijahyvinvoinnin edistämiseen.

Tutustu Ressi veks! -valmennukseen ja sen monipuolisiin käyttökohteisiin oheisten videoiden avulla. Videot on toteutettu Mitä sinulle kuuluu? -hankkeen ja Oulun Hiippakunnan yhteistyönä. Lämpimät kiitokset hyvästä yhteistyöstä hiippakuntasihteeri Saija Kronqvistille ja kuvaaja & editoija Lauri Aallolle.

Ressi veks -ohjaajan oppaan kansilehti

Ammattilaisten vapaaseen käyttöön on julkaistu Ressi veks! – ohjaajan opas, joka on saatavilla painettuna (tiedustelut: Anne Miettinen p. +358 50 408 1103 / anne.miettinen@diak.fi ) ja sähköisenä hankkeen kotisivulla www.mitasinullekuuluu.fi.

Lataa ohjaajan opas itsellesi täältä.