Vaikeiden asioiden puheeksi ottaminen- verkkokoulutus

Siikajoen kunnan alueen ammattilaisverkostolle järjestettiin Vaikeiden asioiden puheeksi ottaminen-verkkokoulutus

Etävalmennus oli suunnattu Siikajoen toimijoille, jotka tekevät ohjaus-, asiakas- tai johtamistyötä, ja jotka haluavat vahvistaa osaamistaan kohtaamisen ja vuorovaikutuksen saralla.

Lämmin kiitos osallistujille sekä Valmennustalo Virta Oy:n kouluttajille – kanssanne on ilo kehittää ja kehittyä!

Virsistä voimaa

Liikunnallinen Virsistä voimaa- opinnäytetyötilaisuus

Virsistä voimaa- meditatiivinen ja liikunnallinen opinnäytetyön esittämistilaisuus järjestettiin Microsoft Teamsin välityksellä 14.5.2020. Rentouttavaan tilaisuuteen osallistui kymmenen henkilöä.

Lisätietoja ja materiaalia voi tiedustella Elsiltä.

Lämmin kiitos Centria-ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogiopiskelija Silja Hutulle.

Mitä sinulle kuuluu? Siikajoki- verkoston etätapaaminen

Päivän teema: Kumppanuutta ja kohtaamisia

Verkostotapaamisten tarkoitus:

  • ylläpitää, kehittää ja helpottaa alueellista yhteistyötä
  • toimia foorumina, jossa voimme saada ja jakaa ideoita, vinkkejä, materiaalia, vertaistukea jne.

Verkoston tapaamisiin ja toimintaan ovat tervetulleita kaikki, jotka

  • työskentelevät Siikajoen kunnan alueella ihmisten hyvinvoinnin, työllisyyden, ohjauksen, mielen-terveyden, osallisuuden ja yhteisöllisyyden kentällä
  • ovat kiinnostuneita alueellisesta yhteistyöstä, myös yli organisaatiorajojen

Etätapaamiseen otti osaa 18 alueen toimijaa Microsoft Teamsin välityksellä.

Syksyllä 2020 pidetään seuraava verkoston tapaaminen.

Virtaa haastaviin asiakastilanteisiin!

28.4.2020 järjestettiin Siikajoen kunnan alueen ammattilaisverkostolle verkkovalmennus Virtaa haastaviin asiakastilanteisiin!

 Etävalmennukset on suunnattu Siikajoen toimijoille, jotka tekevät ohjaus- ja asiakastyötä tai esimies- tai johtamistyötä, ja jotka haluavat kehittää osaamistaan kohtaamisen ja vuorovaikutuksen saralla.

Etävalmennukseen osallistui joukko Siikajoen alueen rautaisia ammattilaisia. Mukana oli mm. Siikajoen kunta, RAS, Raahen seurakunta, Raahen psyyke ry sekä SPR/vastaanottokeskus.

Suuri kiitos Valmennustalo Virta Oy:n kouluttajille!

Toukokuussa jatketaan oman osaamisen kehittämistä aiheella Vaikeiden asioiden puheeksi ottaminen.

Peli-ilta

Peli-iltaan onnistui yli odotusten ja uutta iltaa suunnitellaan järjestettäväksi.

PELI-ILTA heikinhovi 05032020

Miesten ryhmä

Miesten ryhmä Heikinhovissa keskiviikkoisin klo 9-11 – tervetuloa mukaan!

-Vapaata porinaa ja ajanviettoa
-Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa
-Järjestetään kiinnostuksen mukaan saunailtoja, retkiä, sepän paja ym. ym. Myös korttipeli- tai lautapelimahdollisuuksia.

Ryhmässä ei pääsääntöisesti ole ohjattua ohjelmaa tai nimettyä vetäjää, mutta monenlaista ohjelmaa voidaan järjestää toiveiden mukaan – ideoita otetaan vastaan! 😊

Tule mukaan silloin kun sinulle sopii – ryhmä on aina avoin.

Kysyttävää, ajatuksia, toiveita? Pistä viestiä tai soita:
Anne Miettinen, ryhmän koordinaattori (Mitä sinulle kuuluu? -hanke) p. 050 408 1103
(Raahen seurakunta) p. 040 6710 624

Miesten ryhmän mainos 2

Mitä sinulle kuuluu? -hanke mukana Sosiaalityön tutkimuksen päivillä

XXII Sosiaalityön tutkimuksen päivät järjestetään 13.-14.2.2020 Kuopiossa. Tämän vuoden teemana on Hyvinvointi 2020.

Mitä sinulle kuuluu? -hankkeesta Diakin asiantuntija Tarja Tuovinen-Kakko pitää tapahtumassa puheenvuoron aiheesta Hyvinvointia ja työkykyä vahvistavaa kehittämistä maaseudulla.

Lisätietoa tapahtumasta: www.uef.fi/web/hyvinvointi2020

MTEA 1 – Mielenterveyden ensiapukoulutus

Verkostotapaaminen Siikajoen pappilassa

Joulukuussa hanke järjesti verkostotapaamisen Siikajoen pappilassa, jossa julkaistiin myös upea Ressi Veks!- ohjaajan opas.

Pikkujouluteemaissa verkostotapaamisessa ei nautittu ainoastaan herkullinen Joulupuffet, vaan verkoston kesken työstettiin osallisuuden kysymyksiä työpajoissa. Aiheeseen johdatteli Anne Miettinen, jonka Powerpoint- esityksen voit ladata tuosta vierestä.

Projektipäällikkö vaihtui

Jätimme lämpimät hyvästit hankkeen päällikölle Sanna Roukalalle. Sanna siirtyi perhevapaalle vuoden vaihteessa.

Digiolohuone Paavolassa

Hankkeessa toteutettiin Paavolan Kototuvassa Digiolohuonekerta, jonka tarkoituksena oli kartoittaa Kototuvassa alueen asukkaiden digitaalisten työkalujen käyttökokemuksia. Kartoitus suorittiin kyselyllä ja haastattelemalla kävijöitä. Tilaisuudessa katseltiin Tohtori Kiminkisen verkossa saatavia videotallenteita ja keskusteltiin digitaalisista laitteista ja palveluista.

Ressi veks!- voimavaravalmennus

Mitä sinulle kuuluu? – hanke järjesti hyvinvointia edistävän stressinhallintaryhmän, Ressi veks! – voimavaravalmennuksen yhteistyössä Siikajoen alueen toimijoiden kanssa. Lisäksi ryhmään ostettiin kahden kerran ohjaus hyvinvointivalmentajalta. Ryhmä oli suunnattu 18-29 – vuotiaille nuorille aikuisille, jotka halusivat tukea stressiin, jaksamiseen, saamattomuuden tunteeseen, murehtimiseen ja ahdistuneisuuteen.

Hanke Hyvinvointi- ja vapaa-ajanmessuilla

Siikajoella järjestettiin Hyvinvointi- ja vapaa-ajanmessut, jossa hankkeella oli oma osasto. Osastolle sisustettiin hankkeen toimintaa kuvaava olohuone, joka veti vierailijoita hetkittäin tungokseen asti. Koimme olohuoneen toimivaksi tavaksi esitellä hanketta ja kerätä tietoa olohuonetoimintaa varten. Osastolla kerättiin aineistoa paperisella kyselylomakkeella, jonka täyttämällä sai valita palkkioksi hankkeen logolla varustetun kestokassin tai kivennäisvesipullon. Lisäksi osastolle houkuteltiin ihmisiä ”välipalabanaanilla”, joka sai osakseen myönteistä palautetta. Messut olivat hyödylliset kontakteja luodessa. Suoria yhteistyöpyyntöjä saatiin eri hankkeilta, kahdelta erilliseltä paikalliselta asukkaalta pyynnön Siikajoen kylille järjestettävistä olohuoneista ja kunnan omilta toimijoilta yhteistyöhön.

Lauluilta Kreivinsaaressa

Kyllä kaikilla oli niin mukavaa!

Sää suosi elokuun iltana hanketta tuomalla auringon paistamaan Kreivinsaaren lauluillassa. Hanke toimi käynnistävänä moottorina Ruukin kyläyhdistykselle, jonka kanssa järjestettiin hanuristeilla höystetty lauluilta. Iltaa oli toivottu kyläläisten toimesta ja toiveeseen päätettiin tarttua yhteistuumin. Osallistujia oli kolmattakymmentä paikalla ja äänet avattiin alkuun juomalla oikein hyvät pullakahvit.

Ilta oli niinkin riemuinen, että uusintaa alettiin miettiä samantien.

Iloa kuvista

Mitä sinulle kuuluu? – hanke järjesti hyvinvointia edistävän valokuvausryhmän yhteistyössä Siikajoen alueen toimijoiden kanssa. Ryhmä oli avoin kaikille yli 16 –vuotiaille työikäisille siikajokisille, joita kiinnostaa valokuvauksen käyttö oman hyvinvoinnin vahvistamisessa. Aikaisempaa valokuvauksen tai kuvataiteiden harrastuneisuutta ei tarvittu, kiinnostus toimintaan riitti. Ryhmässä tarjottiin infoa, ohjausta ja vertaisten kohtaamista sekä kuvien työstämistä yksin ja yhdessä. Ryhmän kanssa tehtiin myös retkiä ja ryhmän lopuksi kuvista oli mahdollista teettää tauluja. Tauluista koottiin myös valokuvanäyttely Ruukin kirjastolle.

Toiminnan tavoitteena oli voimavarojen ja mielen hyvinvoinnin vahvistaminen valokuvaprosessin ja siihen liittyvän itsenäisen työskentelyn sekä vertais- ja ryhmätyöskentelyn kautta. Tavoitteena oli myös rohkaista osallistujaa kääntämään katseensa ympärilleen ja löytämään elämästään ja ympäristöstään itselle tärkeitä ja voimaannuttavia tekijöitä. Ryhmässä oli kahdella ryhmäkerralla kertomassa voimaannuttavasta valokuvauksesta sekä ohjaamassa valokuvauksen pariin voimauttavaan valokuvaukseen perehtynyt valokuvaaja Sini Yrjänä.

Perheleiri Törmälän tilalla

Centria-ammattikorkeakoulu yhteisöpedagosiopiskelijoiden kanssa toteutettiin perheleiri Törmälän tilalla. Ohjelmassa oli  mm. perheitä tukevia toimintapisteitä, hyvää ruokaa ja yhteisöllisyyden mahdollistavia tehtäviä.  Mukana oli bussilastillinen alueen perheitä sekä kantaväestöstä että muista kansallisuuksista sekä seurakunnan työntekijä ja hankehenkilöstöä.

Perheleiri piirikuva_lapset

Siikajoki LAN

Siikajokisille nuorille työttömille suunnattu Siikajoki LAN järjestettiin maaliskuussa Siikajoen lukion salissa.

Peliseminaari

Seminaarissa puhuivat Mikko Meriläinen sekä Minna Koirikivi pelikasvattamisesta sekä nuorten pelaamisesta.

Mikko Meriläinen toimii Tampereen yliopistolla pelikasvatukseen erikoistuneena väitöskirjatutkijana, mediakasvattaja ja pitkän linjan peliharrastajana. Hän on kouluttanut ja työskennellyt itse sekä opettajana että ehkäisevässä päihdetyössä, ja tuottanut digitaaliseen pelaamiseen liittyvää materiaalia esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle sekä Mannerheimin Lastensuojeluliitolle.

Hän on esiintynyt usein valtakunnallisissa medioissa asiantuntijaroolissa lasten ja nuorten pelaamiseen liittyen. Hän luennoi monipuolisesti digitaalisen pelaamisen teemoista, erityisesti pelikasvatuksen näkökulmasta. Luennot nuorille ovat käsitelleet esimerkiksi pelikäytöstä, terveellisiä pelitottumuksia ja toimijuutta pelikulttuurissa. Vanhemmille ja ammattilaisille olen luennoinut ja kouluttanut muun muassa pelikasvatuksesta, pelihaitoista ja pelaamisen merkityksestä osana lasten ja nuorten mediakulttuuria.

https://www.luennoitsija.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=9119:mikko-merilainen&catid=32:kouluttajat&Itemid=162

Minna Koirikivi on nykyisin Pohjois-Pohjanmaalla asustava yhteisöpedagogi (AMK) ja Pelimiitti-koordinaattori. Hän on toiminut pitkään lasten ja nuorten parissa. Osallisuus ja osallistaminen, digitaalinen nuorisotyö, peli- ja mediakasvatus, kehittämistyö sekä vapaaehtoistoiminta ovat häntä erityisen paljon kiinnostavia teemoja. Erityisosaamista hänelle on kertynyt digitaalisesta nuorisotyöstä ja nuorten osallisuuden edistämisestä virtuaalisissa ympäristöissä  ja näiden parissa hän on työskennellyt niin työ- kuin myös vapaaehtoistoiminnan kentillä kohta kymmenen vuoden ajan. Nykyisin hän koordinoi vapaaehtoisena Pelimiitti-toimintaa, joka on pääosin etänä järjestettävää pelitoimintaa 13-17 -vuotiaille nuorille. Kyseinen toimintamuoto on saanut näkyvyyttä laajemminkin saatuaan Vuoden Pelikasvattaja 2018 -kunniamaininnan. https://damdamdidi.com/tietoa/

Peliseminaari (1)

SOME-koulutus

Hanke järjesti siikajokisille nuorten parissa työskenteleville sosiaalisen median koulutuksen, jonka tarkoituksena oli tarjota oppeja sosiaalisen median työkalujen käyttöön erityisesti nuorisotyössä sekä vähentää epätietoisuutta sosiaalisen median työkaluja kohtaan.

Pelitupa/ -kahvila

Hanke järjesti siikajokisille 18-29 – vuotiaille nuorille suunnattua pelitupatoimintaa, jonka tarkoituksena oli koota nuoria yhteen pelien äärelle ja samalla vähentää nuorten yksinäisyyttä. Pelitupa kokoontui joka toinen viikko Nuortentalo Ruorilla pelaamaan erilaisia pelejä; lautapelejä, pingistä, biljardia, mölkkyä ym. Joka toinen viikko Pelitupa kokoontui Discord-pelialustalla digipelien merkeissä. Verkossa tapahtuva pelaaminen toimi samalla digitaalisena olohuoneena, jossa ohjaajina toimi kaksi yhteisöpedagogiopiskelijaa.

Päivätärskyt

Mitä sinulle kuuluu? – hanke järjesti yhteistyössä Siikajoen etsivä nuorisotyöntekijän kanssa Päivätärsky-toimintaa 18-29 – vuotiaille nuorille. Toimintaa oli kerran viikossa n. 2h kerralla; jolloin nuorten oli mahdollisuus tulla nuortentalo ruorille viettämään aikaa ja tarvittaessa saamaan apua viranomaisasiointeihin tai mieltä askarruttaviin asioihin. Kertoihin oli suunniteltu myös tekemistä, kuten elokuvan katselua sekä lätyn paistoa.

Hyvän mielen Pikkujoulut

Työnhaun kanavat ja piilotyöpaikat- tilaisuus

Erotu eduksesi työnhaussa- tilaisuus